Satu kajian menunjukkan risiko serangan jantung berkurang sehingga 20 peratus dan risiko serangan strok berkurang sehingga 35 peratus buat mereka yang minum 1 hingga 3 cawan teh hijau setiap hari. Risiko serangan jantung berkurang sehingga 32 peratus buat mereka yang minum 4 cawan atau lebih teh hijau setiap hari. 

 

Untuk pengetahuan anda teh berperisa mempunyai khasiatnya tersendiri. Teh kaya dengan antioksidan yang mampu menghalang tubuh badan dari penuaan dan menentang kerosakan yang berpunca dari pencemaran. Teh yang kurang pengoksidaan seperti teh hijau dan putih mempunyai kadar antioksidan yang lebih tinggi kerana kurang diproses berbanding dengan jenis teh lain.

 

? Nak jadi founder Teh/Minuman?
? Nak produk MINUMAN dengan FORMULA Ramuan sendiri?
 
 
 

Kami bersedia membantu anda untuk penghasilan TEH BERPERISA JENAMA ANDA

Walaubagaimanapun, sekiranya anda mempunyai ramuan yang tersendiri untuk membuat jenis Teh Berperisa jenama anda, kami boleh membantu dengan menawarkan khidmat kami dengan membantu anda R&D.

Antara teh beperisa yang kami boleh hasilkan untuk jenama anda adalah Teh O, Green Tea Latte, Milk Tea Latte, Lemon Tea, Teh Pudina, Teh Putih, Chamomile Tea, Teh Halia atau herba, Teh Untuk Kurus, Teh Berasaskan Bunga atau Buah dan Teh Campuran Untuk Pelbagai Khasiat.

 

 

Terdapat pelbagai jenis pembungkusan yang boleh digunakan untuk produk teh antaranya